Український суд став на бік «євробляхерів»

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області визнав незаконними дії митниці по накладенню штрафу 1,7 мільйона за використання громадянином України автомобіля на іноземній реєстрації, ввезеного в режимі “тимчасове ввезення”.

Про це повідомляє Дорожній Адвокат у Facebook.

Автомобіль було ввезено в Україну іноземцем в режимі “тимчасове ввезення” строком до 1 року, повідомляє “Дорожній Адвокат”. За декілька днів до закінчення річного строку, вивезення цього автомобіля за межі здійснював громадянин України на підставі доручення, наданого іноземцем. Іноземця під час перетину митного кордону в автомобілі не було.

Такі дії розцінено митницею як порушення 380 Митного кодексу та зроблено висновок, що громадянин, будучи резидентом України, неправомірно користувався вказаним транспортним засобом з іноземною реєстрацією. На підставі ст. 485 Митного кодексу митницею винесено постанову про накладення штрафу в розмірі 300 відсотків несплачених митних платежів. Сума штрафу склала аж 1 724 619 гривень.

Днями суд, розглянувши матеріали справи, зробив висновок про відсутність в діях громадянина України складу правопорушення, передбаченого ст.485 Митного кодексу.

За наслідками розгляду справи суд визнав постанову митниці незаконною та скасував штраф у розмірі 1,7 мільйона гривень.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти