Українському автопрому поставили сумний діагноз

Корпорація «Богдан» закликає підтримати українські автозаводи заради порятунку вітчизняного автопрому. Адже за перше півріччя 2018 року темпи приросту українського автовиробництва скоротилися до критичних 6,4%. Про це заявили у прес-службі корпорації.

У «Богдані» нагадали, що сьогодні потужності автопрому завантажені менше, ніж на 1,5%. Аби змінити ситуацію на краще потрібно розробити державну програму розвитку автопромисловості.

«Тільки підтримка вітчизняного автопрому з боку держави може відродити українське виробництво. Адже згідно зі статистикою Держстату, за останні 10 років автовиробництво в Україні скоротилося в 90 разів, тобто майже повністю зійшло нанівець. Якщо нічого не змінити, ще через 10 років ми будемо тільки згадувати, що в країні колись було власне автовиробництво», – зауважили у Корпорації.

Згідно зі статистичними даними «Укравтопрому», у першому півріччі цього року легкові автомобілі випускав тільки завод «Єврокар». Випуск комерційних автомобілів за січень-червень скоротився на 47% – до 109 одиниць. Не краща ситуація у галузі автобусного виробництва. За статистикою, у червні було вироблено лише 77 автобусів.

Загалом у червні українське автовиробництво впало на 19,5% в порівнянні з минулим роком – до 672 автотранспортних засобів.

Нагадаємо, що навесні працівники Луцького «Автоскладального заводу №1» АТ «АК «Богдан Моторс» зверталися до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана із проханням недопустити знищення вітчизняного автовиробництва. Трудовий колектив підприємства наголошував на неприпустимості закупівлі списаного громадського транспорту з Європи за державні кошти, оскільки така техніка вже не перебуває на гарантії виробника і несе підвищену аварійну загрозу для пасажирів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти