Нацбанк обзавівся електрокарами

Національний банк 13 серпня провів тендер на закупівлю трьох електрокарів сумарною вартістю в 2,84 мільйона гривень з економією в 0,05%. Ще 131 тисячу гривень він витратить на зарядні пристрої до них.

В аукціоні НБУ на майданчику Prozorro брали участь компанії “Автоберег” і “Дар-Авто”. Перша компанія запропонувала НБУ купити у неї електроавтомобілі за 2,843 млн гривень, що виявилося на 790 гривень менше, ніж заявка конкурента, і зараз “Автоберег” очікує укладення договору з НБУ.

Після розкриття тендерних пропозицій учасники торгів ціну не знижували. Економія НБУ в порівнянні з очікуваною сумою закупівлі становитиме 1473 гривень або 0,05%.

Відповідно до тендерної документації, Нацбанк хотів купити за 2,844 млн гривень три електромобіля Hyundai Ioniq Electric (в середньому по 948 тис гривень). “Автоберег” пропонує своїм роздрібним покупцям комплектацію рівня Top зі шкіряною оббивкою сидінь по 953,9 тис гривень, ймовірно, НБУ отримає саме їх. Оскільки інші комплектації у “Автоберег” дешевше: комплектація Comfort коштує 828,5 тис гривень, а Premium – 882,1 тис гривень.

Після чого 14 серпня відбувся аукціон на закупівлю і монтаж двох зарядних пристроїв для електрокарів потужністю 22 кВт кожен. Нацбанк хотів купити два зарядних пристрої німецького бренду APL за 238,7 тис гривень.

Але цей тендер виявився більш економним, оскільки його учасники торгувалися до останнього: найпривабливішу ціну запропонувала компанія “Гоу Ту-Ю Україна” – 131 тис гривень. Економія НБУ – 45,1%.

Два місяці тому НБУ закупив велопарковку на шість паркомісць за 13,7 тис гривень у ТОВ “САНД”, яку повинні були встановити до 3 серпня в чотирьох місцях: біля головної будівлі НБУ (вул. Інститутська, 9) і його підрозділів (пр . Науки, 7; Контрактова площа, 2б; вул. Андріївська, 1).

Джерело: Економічна правда

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти