Skoda знову встановила дивний рекорд

На честь власної емблеми, на якій зображена стріла, що летить, фірма Skoda вирішила встановити незвичайне досягнення, ельАвто.

На швидкості 215 км/год пасажир Октавії, майстер бойових мистецтв Маркус Хаас, голою рукою зупинив стрілу, випущену лучницею Лоуренс Балдауфф.

В червні Skoda встановила дивний рекорд Нюрбургрингу: гонщиця Сабіна Шмітц за кермом дизельного кросовера Kodiaq RS проїхала легендарну трасу за 9 хв 29,84 секунди. В абсолютному заліку результат більш ніж скромний, але в класі семимісних SUV – кращий.

Проблема в тому, що до цього ніхто не додумався їздити по Північній петлі на сімейному кросовері, тобто Kodiaq RS виявився єдиним рекордсменом у своєму класі, і це стало приводом для не дуже добрих жартів в інтернеті.

Рекорд зі стрілою теж з цієї серії, але він все-таки, очевидно, пов’язаний з логотипом Шкоди, так що цілком собі досягнення, зафіксоване, до слова, комісією з Книги рекордів Гіннесса. Ідея полягала в тому, щоб майстер бойових мистецтв Маркус Хаас, висунувшись з люка Шкоди Октавії RS, перехопив рукою стрілу, випущену лучницею Лоуренс Балдауфф (виступала в Літніх Олімпійських іграх 2016 Ріо-де-Жанейро за збірну Австрії).

Швидкість автомобіля дорівнювала середній швидкості стріли – 215 км/год. Дистанція від лучниці до точки перехоплення – всього 30 м (на такій відстані знаходиться вершина дуги, описуваної стрілою). У Маркуса було всього півсекунди, щоб схопити 68-сантиметрову стрілу голою рукою, і йому це вдалося.

Зрозуміло, трюку передували тривалі тренування, а залікова сесія відбулася 28 липня в аеропорту австрійського містечка Цельтвег, де 245-сильна Skoda Octavia RS Combi могла безпечно набрати розрахункову швидкість.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти