Поки влада бездіє, перевантажені фури продовжують знищувати нещодавно відремонтовані дороги

Проблема перевантажених фур на столичних дорогах сьогодні стоїть дуже гостро. Місто придбало 5 вагових комплексів, які можуть зважувати вантажівки та фіксувати перевищення ваги, проте не може карати порушників, повідомляє Київtv.

Таке заявив в ефірі програми «День у мегаполісі» телеканалу «Київ» директор КП «Центр організації дорожнього руху» Віктор Черній.

«Ми [місто] маємо сьогодні технічні засоби, спеціалістів, які можуть зважувати, бачимо, що є порушення, але права застосовувати санкції в нас немає. І це – велика проблема», – зазначив Черній.

Він зауважив, що цю проблему наразі намагаються вирішити шляхом внесення змін, намаганням отримати через Кабмін право фіксувати і карати ці порушення.

«Наші вагові комплекси практично простоюють. Є місячні графіки, які наразі не реалізовуються. В «Укртрасбезпеці» кажуть, що в них немає необхідного штату обслуговувати ці комплекси. Тому сказати, що ми сьогодні контролюємо ваговий транспорт, не можна. Ми його не контролюємо!» – сказав Віктор Черній.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти