Україну та Болгарію може з’єднати автомобільний міст

Президент України Петро Порошенко запропонував прем’єру Республіки Болгарія Бойку Борисову спільними зусиллями з Болгарією та Румунією побудувати міст через Дунай.

Про це він заявив під час спільної перевірки ремонту автотраси М-15 Одеса – Рені, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Україна готова внести свою частку в реалізацію проекту – 43 мільйони євро, а решту коштів можна було б залучити з боку партнерів Євросоюзу”, – сказав Порошенко.

Керівник Служби автодоріг в Одеській області Олег Варивода під час інспектування презентував інвестиційну пропозицію про будівництво мостового переходу через Дунай у районі населених пунктів Орлівка та Ісакча, що може сполучити Одесу з турецькою Анталією, орієнтовною вартістю 243 мільйони євро.

Він також повідомив, що упродовж поточного року підрядні організації виконали асфальтобетонні роботи на 30-кілометровій ділянці автотраси, ще на 50 кілометрах виконано роботи з вирівнювання шару дороги. Зараз іде підготовка до укладення вирівнюючого шару на завершальній 11-кілометровій ділянці 298-кілометрової автотраси Одеса-Рені.

За словами Вариводи, станом на 5 жовтня виконано робіт на 910 мільйонів гривень із півтора мільярда гривень, запланованих на поточний рік. І якщо у жовтні не випаде сніг, додав він, то ремонт автотраси буде успішно завершений.

Зараз кортеж Порошенка та Борисова у дорозі до Болграда, де керівники країн візьмуть участь у церемонії відкриття нового пам’ятника учасникам бойових дій «Меморіал слави» та зборах з нагоди 160-річчя заснування Болградської гімназії ім. Раковського, а також ознайомляться з новозбудованим приміщенням органу реєстрації актів цивільного стану та оновленим приймальним відділенням Болградської райлікарні в рамках впровадження телемедицини в Одеській області.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти