Позов в розмірі 5 млрд. євро загрожує Peugeot і Citroen

За інформацією газети Le Monde, над автовиробників нависла загроза штрафу в розмірі 5 млрд. євро, пише Твоя МАШИНА

Публікація стосується розслідування, проведеного Ген. директоратом Франції з питань обслуговування споживачів та запобігання шахрайству (DGCCRF). Виробник звинувачується у використанні незаконного програмного забезпечення для зниження рівня шкідливих викидів під час випробувань і тестування їх автомобілів.

Згідно зі звітом, PSA продало близько двох мільйонів автомобілів, що працюють на дизпаливі, оснащених таким незаконним програмним забезпеченням. За припущенням видання Le Monde мінімальна санкція, яку зобов’язаний буде понести французький концерн за шахрайство в маніпуляціях з програмним забезпеченням на своїх машинах, повинна становити суму в розмірі 5 млрд. євро.

В даний час керівництво компанії виробника говорить, що вони не ознайомлюється з документом DGCCRF і не отримували жодного формального звинувачення. Також керівництво заперечує, що між представниками слідчих органів і автомобільним концерном були переговори.

«PSA завжди поважав закони, вимоги та стандарти якості в тих країнах, де він реалізує свої автомобілі. На наших машинах жодного разу не було встановлено жоден незаконний пристрій або програма зниження шкідливих викидів під час тестування, яка дає помилкові результати», – йдеться в офіційній заяві альянсу.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти