Простоїть недовго: Кримський міст значно деформувався (ВІДЕО)

Кримський міст із настанням холодів чекає перше серйозне випробування на міцність. Окупанти вже фіксують деформацію конструкцій мосту.

Про це заявила у ефірі ObozTV журналіст і блогер Лариса Волошина. За її словами, зараз не можна прогнозувати, як поведеться міст під час зими.

“Зима — дуже важливий період, тому що взимку в Азовському морі утворюються льодові маси — вода з крижаною стружкою, яка рухається з Азовського моря у Чорне. Як рухатимуться ці маси через опори мосту, чи не пошкодять їх, ми не знаємо”, — зазначила вона.

За словами Волошиної, російські та ізраїльські дослідники ще раніше виявили “зрушення в різні боки” конструкцій мосту: “З одного боку є просідання на 80 мм, в інших місцях вигинання мосту вгору на 50 мм”.

“Це викривлення призведе до того, що міст втратить можливість експлуатації. Щоб міст впав, необхідно багато часу, але до цього його вже не можна буде експлуатувати. У даному разі, це відбуватиметься поступово. У певний момент станеться, що його просто не можна буде використовувати, особливо якщо вони введуть у дію залізничну колію. Якщо вони взагалі її введуть, бо це систематичні коливання, коли йде потяг”, — наголосила вона.

Блогер повідомила, що на Кримському мосту зараз є труднощі з проходженням вантажівок, а щоб проїхати автобусом, треба мати спеціальний дозвіл.

Волошина нагадала, що перший міст через Керченську протоку був побудований після Другої світової війни, по ньому проїздили учасники Ялтинської конференції, а зараз він зруйнований.

“Давайте запасатися попкорном і спостерігати”, — підсумувала вона.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти