Нова загроза нависла над українським авторинком

За даними AUTO-Consulting український ринок нових автомобілів в березні продемонстрував невелике зростання активності. Але «євробляхи» – не єдина загроза ринку нових авто, вважають провідні вітчизняні оператори. І пропонують своє часткове вирішення проблеми.

Відзначається, що після закінчення пільгового періоду розмитнення «євроблях» 22 лютого, активність на ринку б/у авто знизилася. А на ринку нових автомобілів – зросла. Зокрема, за даними AUTO-Consulting, в березні, в порівнянні з лютим цього року, продажі нових автомобілів виросли більше, ніж на 27%. А в порівнянні з березнем 2018 го – майже на 10%. Однак, оператори ринку не такі оптимістичні. Адже крім «євроблях» існують й інші загрози.

За 2 місяці потік вживаних іномарок на 13% перевищив обсяги всього 2018 року

Серед негативних факторів, які продовжують впливати на ринок в нинішньому році, в прес-службі Корпорації «УкрАвто» бачать:

– нові умови імпорту автомобілів і подальше зростання імпорту б/у техніки;

– недостатнє зростання економіки;

– зниження купівельної спроможності населення.

В цілому, з цим згідні  й експерти.  Вони вважають, що через ряд причин зростання ринку вже давно зупинилося, а причини цьому наступні:

– низькі доходи населення, як результат низьких темпів економічного зростання в країні (не забуваємо про статус найбіднішої країни Європи);

– масовий виїзд економічно активного населення за межі України;

– високі ставки споживчого кредитування;

– політична турбулентність, за якою слідує погіршення споживчих настроїв;

– і, звичайно ж, – легальний імпорт б/у автомобілів з усіх країн, як ЄС, так і США.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти