Звуження доріг: водіїв готують до чергового нововведення

З вересня набирають чинності нові зміни державних будівельних норм щодо проектування доріг загального користування. Вони передбачають звуження крайні лівих смуг на дорогах.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

«Це дуже вдала практика, яка працює у багатьох країнах Європи та світу. Тому ми вирішили обов’язково запровадити її під час нового будівництва найбільших і найінтенсивніших українських трас при влаштуванні лівих швидкісних смуг», – повідомив чиновник.

Зокрема, з 3,75 до 3,5 м звужується ширина лівих смуг руху на дорогах І категорії. Це траси з 3-ма і більше смугами руху в одному напрямку. Наголошую, що це стосується нового будівництва трас і є обов’язковим. Для реконструйованих трас ця норма є рекомендаційною.

Також встановлено нову ширину зупиночної смуги руху на дорогах вищих категорій (І-ІІ категорій) – 3 м замість 2,5 м. Зараз існуюча ширина цієї смуги дуже небезпечна і спричиняє додаткові аварії. Особливо це актуально для вантажних автомобілів, які не можуть у повній мірі безпечно та зручно розміститися на такій ділянці дороги.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти