В Україні хочуть переглянути порядок розмитнення авто на єврономерах

Міністерство інфраструктури України ініціює перегляд порядку розмитнення транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

Про це повідомляється на сайті Мінінфраструктури з посиланням на підсумки наради за участю міністра інфраструктури Владислава Криклія, глави Державної митної служби Максима Нефьодова, а також народних депутатів, представників Державної фіскальної служби та громадських організацій у Києві в четвер, передає Інтерфакс-Україна.

У міністерстві зазначили, що учасники наради розглянули пропозиції, які надійшли від громадських організацій щодо розмитнення “євроблях”, а також пропозиції Мінінфраструктури щодо врегулювання цього питання на законодавчому рівні.

“Будь-яке спрощення і зменшення вартості стимулює ринок. Необхідно розробити простий і зрозумілий механізм, де не було б необхідності йти за оцінюваннями або доказовою базою. Ми за те, щоб було менше маніпуляцій і все було на прозорих принципах”, – цитує прес-служба Криклія.

У свою чергу заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк зазначив, що новий законопроект необхідно внести до Верховної Ради до кінця поточного року.

“У нас досі є низка невирішених проблем: перша – проблема автомобілів, які вже ввезено на територію України. Друга – питання розмитнення спецавтомобілів”, – зазначив він.

Лавренюк додав, що відомство пропонує розділити всі “євробляхи” на дві категорії, до яких застосовуються різні ставки розмитнення.

У першій категорії, зокрема, будуть старіші автомобілі, які вже перебувають на території України, до певного об’єму та віку. До такої категорії, за його словами, пропонується встановити єдину ставку розмитнення. У другій категорії – новіші автомобілі, які розмитнюватимуться за спеціальною формулою.

Нефьодов підтримав ініціативи Мінінфраструктури й зазначив, що Державна митна служба вже працює над тим, щоб до кінця року запустити відповідний калькулятор розрахунку платежів.

“Ми хочемо вийти на зрозумілу методику, яка буде прозора для всіх. Окремо ми також проводимо переговори з сервісними центрами МВС щодо організації в кожній області спільного центру, де буде одночасно все знаходитися”, – додав він.

Як повідомлялося, 12 вересня Верховна Рада прийняла за основу та в цілому законопроект №1030 про відтермінування на 90 днів застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів (ввезених з 1 січня 2015 року) на територію України.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти