Штрафи за порушення ПДР можуть зрости майже в 300 разів

У Верховній Раді зареєстрували законопроект (№2444), який пропонує прирівняти неоподатковуваний мінімум громадян (17 грн) до мінімальної зарплати (в 2020-му буде 4723 грн).

Виходячи з того, що штрафні санкції в Україні безпосередньо прив’язані до того самого неоподатковуваного мінімуму, українців можуть почати карати на десятки тисяч і навіть на мільйони. Авторами документа виступили представники «Опозиційною платформи – За життя»: Віктор Медведчук, Нестор Шуфрич і Александр Колтунович, передає ubr.

Ініціатори законопроекту пояснюють свою пропозицію бажанням зменшити податковий тиск на громадян з мінімальними фіксованими доходами і вирівняти податкові ставки для того, хто отримує пасивні доходи у вигляді дивідендів. Серед аргументів згадано зниження рівня реальних доходів громадян, подорожчання комунальних послуг і благополуччя населення в цілому. Але порушникам у такому разі доведеться несолодко.

Наприклад, за мінімальне порушення ПДР (непристебнутий ремінь) встановлено штраф у розмірі 3-х неоподатковуваних мінімумів, тобто – 51 грн. Якщо ж цей мінімум прирівняють до мінімальної зарплати, в наступному році штраф за те ж порушення складе 14 169 грн! Такі підрахунки може зробити будь-який бажаючий, помноживши кожен з передбачених штрафів на 277,8 разів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти