Українських водіїв перевіряють незаконними алкотестерами

Українські поліцейські перевіряють водіїв на кількість алкоголю в крові тестерами, строк дії свідоцтва про держреєстрацію яких закінчився ще в 2015 році. Тому суди змушені скасовувати покарання, накладені на п’яних водіїв.

У 2019 році на трасі Київ-Чоп поліція зупинила автомобіль Subaru Outback. Поліцейські на місці за допомогою приладу “Drager Alcotest 6810” перевірили рівень алкоголю в крові водія. Виявилося, що він становить 0,6 проміле. В результаті на нього склали протокол. Суд першої інстанції оштрафував водія на 10 200 грн, а також позбавив його “прав” на 1 рік.

Водій вирішив оскаржити це рішення в Київському апеляційному суді. І у нього знайшлися докази, що дії поліції були незаконними.

Київський апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції. Він постановив скасувати штраф і позбавлення водійських прав п’яного водія. Справа в тому, що, виявляється, на алкотестери “Drager Alcotest 6810”, якими користуються українські поліцейські, термін дії сертифіката закінчився ще п’ять років тому. Отже, результати таких тестів неправомірні і водія не можна притягати до відповідальності.

Виходить, що з-за нерозторопності деяких поліцейських чиновників п’яні водії на українських дорогах відчувають себе дуже привільно.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти