Коронавірус може змінити дизайн автомобілів

Коронавірус затримує відкриття незліченних моделей і матиме більш тривалий вплив на світовий автопром, ніж передбачалося раніше.

Як пояснив головний дизайнер Daimler Гордій Вагенер, «пандемія змінить наше уявлення про те, як ми будемо відчувати безпеку і розкіш в майбутньому». Його думку підтримав Фелікс Кілбертус з Rolls-Royce, який сказав, що «майбутнє більше, ніж будь-коли, буде пов’язане зі свободою поїздок, і ці автомобілі будуть проявлятися більше, ніж будь-коли, в своїх інтер’єрах».

Це, ймовірно, означає, що автовиробники зосередяться на забезпеченні більш здорової внутрішньої обстановки. У той час як ряд компаній вже пропонують сучасні системи фільтрації повітря, Jaguar Land Rover експериментує з використанням ультрафіолетового світла, щоб зупинити поширення бактерій і вірусів. У минулому році компанія відзначила, що технологія ультрафіолетового світла може увійти до складу системи клімат-контролю для нейтралізації шкідливих патогенів. Це, безумовно, цікава ідея, враховуючи, як поширюється коронавірус.

Деякі автовиробники, такі як Mercedes, навіть експериментують з поліпшенням повітря поза салоном. Вагенер не став вдаватися в подробиці, але натякнув: «Ми працюємо над ідеєю, що автомобіль може насправді прибрати погані речі з повітря і майже очистити повітря».

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти