Електрокар Tesla Model 3 став найбільш продаваною моделлю в квітні

На седани американської марки припало близько 15% всіх продажів у Великобританії.

Як повідомляють ЗМІ, в квітні на британському ринку було продано 658 примірників Tesla Model 3, що становить близько 15% всіх продажів нових автомобілів. У зв’язку з закриттям дилерських центрів і дотриманням загальнонаціонального карантину, в квітні було продано всього 4321 новий автомобіль в порівнянні з 161064 за аналогічний період минулого року. Таким чином, падіння продажів склало близько 97%.

Це перший раз, коли електричний седан Tesla з’явився в першій десятці найбільш продаваних автомобілів Великобританії. При цьому в лютому 2019 року Model 3 став найбільш продаваним електромобілем в Європі.

Ймовірно, відносно високий рівень продажів моделі може бути пов’язаний з тим, що компанії запасають свої автопарки, на які, за словами аналітиків SMMT, припадало 70% всіх продажів у квітні. В результаті недавніх змін, внесених в британську систему акцизних зборів на транспортні засоби, електрокари звільняються від податку, що підвищує їх привабливість для власників великих автопарків.

Це підтверджується даними про продажі електричного позашляховика I-Pace компанії Jaguar, які показали другий результат у квітні – 367 проданих автомобілів. Раніше в цьому році британська торговельна марка уклала угоду на постачання 700 I-Paces для використання медичними працівниками.

Vauxhall Corsa зайняв третє місце в списку з 264 проданими одиницями. Більший кросовер марки – Crossland X – зайняв четверте місце з 143 проданими примірниками.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти