Bentley відродить довоєнну модель

В рамках унікального проекту Continuation Series стартував процес складання дослідного зразка першого в світі відтвореного автомобіля довоєнних років.

Кузовне ательє Bentley Mulliner, яке спеціалізується на виконанні індивідуальних замовлень, приступило до збірки першого Bentley Blower за більш ніж 90 років. Автомобіль, що отримав назву Car Zero, стане досвідченим зразком в серії з 12 зібраних вручну реплік Bentley 41⁄2 Litre з турбонаддувом, створених в рамках проекту Continuation Series. Їх конструкція буде ідентична конструкції унікального боліда Team Blower 1929 року, який свого часу розробив сер Генрі «Тім» Біркін. Зараз болід, на якому виступав сам Біркін, знаходиться у власності марки Bentley. Ці 12 примірників складуть першу в світі серію реплік моделі довоєнних років — і всі вони вже знайшли своїх власників.

Першою в складальний цех була доставлена група найважливіших вузлів. Спочатку прибуло шасі — головна деталь проекту, саме на нього будуть встановлені всі інші вузли і деталі. Після завершення робіт над каркасом кузова з ясена були підготовлені паливний бак і радіатор. Потім в цех надійшла пара фар, а також деякі механічні вузли першої моделі серії — той самий перший двигун (з точною копією нагнітача, розробленого Амхерстом Вілліерсом), передній міст в зборі і листові ресори.

Поки 12 щасливих власників Bentley Blower вибирають кольори і варіанти обробки своїх примірників, інженери напружено працюють над складанням чинного досвідченого зразка. Його презентація відбудеться вже в цьому році, а потім серія буде запущена у виробництво. Конструктори розібрали легендарний болід Team Blower під номером 2 (ймовірно, найцінніший автомобіль Bentley в світі) і виконали надточне лазерне сканування каркаса кузова, а також всіх його компонентів. На основі отриманих цифрових даних і оригінальної технічної документації та ескізів 1920-х років були складені замовлення на нові деталі.

«Після скрупульозної конструкторської роботи, яка зайняла майже цілий рік, неймовірно захопливо бачити, як перші деталі збираються разом і народжується Bentley Blower – перший за більш ніж 90 років, — коментує керівник підрозділу Bentley Mulliner Тім Ханніг. – Наші інженери і механіки склали сотні специфікацій на окремі деталі з майстерністю, яку можна порівняти лише з навичками професіоналів вищого рівня з усієї Великобританії, вручну виготовили ці вузли. Тепер ми приступили до збірки. В процесі ми вдосконалюємо конструкцію і усуваємо проблеми, що виникають — саме для цього і створюється дослідний зразок. Всі ми з нетерпінням очікуємо закінчення робіт над першим болідом і його світової презентації, яка відбудеться в цьому році».

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти