Tesla може побудувати третій завод в США

Ілон Маск орієнтовно оцінив терміни будівництва нового заводу в чотири-п’ять років.

В цьому році, поки світ був на межі глобальної пандемії, каліфорнійський виробник електромобілів безумовно добре попрацював: вартість акцій Tesla виросла більш ніж в три рази, компанія випустила свій новий кросовер Model Y, відкрила новий завод Gigafactory в Шанхаї і затвердила місто Остін, штат Техас, як місце розміщення другого в США заводу з виробництва автомобілів.

В даний час генеральний директор Tesla Ілон Маск вже думає про будівництво третього виробничого підприємства в США, оскільки компанія готується випустити ще більше продуктів в найближчі роки.

«Я думаю, що в якийсь момент з’явиться третя Gigafactory … швидше за все, ближче до північного сходу. Я не впевнений на даний момент. У нас багато справ між будівництвом Giga Berlin і Giga Texas … і всіма програмами, які йдуть попереду з Cybertruck, Semi, новим Roadster», – сказав Маск в недавньому інтерв’ю.

Що стосується перенесення штаб-квартири Tesla з Каліфорнії, яким Маск пригрозив раніше в цьому році після зіткнення з місцевими законодавцями, то, за його словами, «це зажадає набагато більшого обмірковування». Він упевнений, що в короткостроковій перспективі штаб-квартира залишиться в Каліфорнії, а «далі буде видно».

Генеральний директор Tesla відмовився звинувачувати владу Каліфорнії в деяких з її минулих виробничих труднощів, пов’язаних з проблемами з якістю фарби, відмічені клієнтами, натомість заявивши, що в кінцевому підсумку відповідальність за ці проблеми несе компанія. Але він все ж піддав критиці те, що він вважає «надзвичайно обтяжливим» процесом видачі дозволів в Каліфорнії, звинувачуючи в цьому місцеві регулюючі органи.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти