Небезпечні наслідки від кондиціонера в авто

У автомобілі, припаркованому в тіні впродовж дня із закритими вікнами, може міститися 400-800 мг бензолу. Якщо ви припарковані на сонці при температурі вище 16 градусів, рівень бензолу досягає до 2000-4000 мг, що в 40 разів вище за допустимий рівень.

Люди, які сідають в машину із закритими вікнами, вдихають надмірну кількість бензолу. Бензол – це токсин, який вражає нирки, кістки і печінку. Організму дуже важко видалити цю токсичну речовину. У інструкції з експлуатації автомобілів сказано, що перед включенням кондиціонера слід відкрити вікна на 2 хвилини, але не сказано для чого, а тільки є натяк на кращу продуктивність автомобіля.

Медичні причини

За дослідженнями, перш ніж кондиціонер почне охолоджувати повітря, він викидає увесь нагрітий в пластиці, перед відправкою гарячого повітря, що містить бензол – токсин, який викликає рак (потрібен час, щоб помітити запах нагрітого в машині пластика). Тому важливо упевнитися в цьому і залишати вікна відкритими на декілька хвилин.

Не включайте кондиціонер відразу ж після того, як завели автомобіль!

Насамперед, необхідно відкрити вікна на декілька хвилин, а потім включити кондиціонер. Потримайте вікна відкритими ще декілька додаткових хвилин після того, як завели автомобіль. Багато зі знайдених у бензині незв’язаних вуглеводнів – (особливо ароматичних, на зразок бензолу), а також різні добавки, є канцерогенами.

Джерело: MMR

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти