Як обрати зарядний пристрій для акумулятора вашого авто

зарядка для акумулятора львівДогляд та обслуговування автомобіля потребують багато сил, часу та грошей, адже часто виникають поломки та непередбачувані ситуації. Особливо багато їх у зимовий період. Умови стають суворішими, тому потрібно підготувати свою машину до них. Якщо замінити гуму можна завчасно, передбачивши морози, то з автомобільним акумулятором все набагато складніше. Водій ніколи не знає, коли негода застане його зненацька, а спасінням може стати лише зарядний пристрій. Які вони бувають, та як обрати потрібну модель для себе – читайте у цій статті.

Як зарядні пристрої бувають

Перед тим як здійснити покупку. Вам потрібно дізнатись про те, які види таких апаратів існують.

Їх ділять за принципом роботи на імпульсні та трансформаторні. Перевагами першого виду є те, що вони мають компактні розміри та невелику вагу, тому їх зручно брати з собою в подорож. Моделі другого виду набагато габаритніші.

Також зарядні пристрої для акумуляторів ділять на ручні, напівавтоматичні та автоматичні.

Ручні – це найпростіші, але й найнебезпечніші апарати. Користувач повинен завжди контролювати кількість заряду. Адже інструмент сам не вимкнеться, коли він буде повним. Від цього й висока вірогідність перегріву, а іноді й вибуху.

Напівавтоматичну модель потрібно підключити до акумулятора, відрегулювати силу току вручну. А коли заряд буде повним, апарат автоматично вимкнеться.

Автоматичними моделями користуватись найзручніше. Ви просто підключаєте, а вони самі регулюють силу току та час заряду. Але пам’ятайте, що більш зручні та якісні товари завжди коштують дорожче.

Як обрати потрібну модель

В магазинах і на ринку ви знайдете зарядні пристрої та пуско-зарядні. В чому ж різниця? Перші лише заряджають акумулятор, це триває від кількох до десятків годин. Другі ж пристрої є набагато універсальнішими. Вони запускають двигун за кілька хвилин, а також заряджають. Їх дуже зручно використовувати, коли вам потрібно поїхати негайно, та немає можливості кілька годин заряджати авто. Звісно, краще придбати собі пуско-зарядний пристрій, але такі моделі набагато більші, важчі та дорожчі. Не завжди є можливість возити їх з собою.

Саме на габарити зарядного пристрою слід перш за все звертати увагу. Адже вони бувають різноманітні. Також обов’язковою характеристикою є вихідна напруга постійного току. Вона повинна бути сумісною із акумулятором вашого автомобіля.

Використовуючи усі ці поради, поломки та погода ніколи не застануть вас зненацька на дорозі.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти