Що робити, якщо прокололи два колеса, а «запаска» – одна

Прокол відразу декількох коліс в далекій дорозі – серйозна проблема. Щоб не чекати евакуатор годинами, пропонуємо кілька шляхів виходу зі скрутного становища.

Розглянемо прокол протекторної частини покришок, а не їх бічний поріз. В останньому випадку, в польових умовах «залікувати» таку «рану» дуже проблематично. А якщо поріз великий, то це зовсім неможливо. Можна, звичайно, відвезти покришки до майстрів, які спеціалізуються на подібному ремонті. Вони ліквідують порізи, поставивши спеціальні латки. Однак врахуйте, що пошкоджені нитки корду жодна майстерня відновити не зможе. А тому, зростає ризик того, що при навантаженнях залатані шини просто розірве. Наслідки можуть бути фатальними, тому покришки з боковим порізом краще відразу викинути на смітник.

А ось з проколами, які трапилися в протекторній частині двох шин, можна справитися.

Вода і повітря

Після того, як замінили одне пробите колесо на запасне або встановили докатку, приступаємо до ліквідації проколу в другому колесі. Для цього, його треба зняти і накачати, а потім полити водою, щоб зрозуміти, звідки виходить повітря. Так ви визначите місце проколу.

Якщо побачите, що в шині стирчить саморіз, не треба його витягати. Навпаки, треба акуратно засунути його ще глибше. Звичайно ж, повітря з покришки продовжить виходити, але це позбавить від дірки в шині і дозволить проїхати десяток кілометрів до шиномонтажної майстерні.

Якщо все ж в шині є отвір від «спійманого» цвяха, його можна тимчасово заткнути шурупом. Шуруп можна відкрутити, скажімо, від обшивки багажника, підкрилок або бампера.

Ремкомплект

В далеку дорогу беріть з собою ремкомплект для шин, який продають в будь-якому автомагазині. Користуватися ним досить просто. Якщо все ж не знаєте як, то інструкція, що йде в комплекті – вам на допомогу. Ну а якщо є джгут і клей, але немає «голки» для ремонту покришки, її може замінити звичайна викрутка.

Чарівний балончики

Для оперативного ремонту проколів пригодиться балончик з герметиком. Він здатний закрити місце витоку повітря при діаметрі проколу до 4,5 мм. Принцип його дії простий. Склад, виходячи з повітрям через прокол, утворює своєрідну пробку, яка і зупиняє витік повітря.

Сила технологій

Найменше нервів і часу витратите, якщо на вашому автомобілі стоять шини з технологією RunFlat, тобто ті, які не боятися проколів. Їхня «фішка» в посилених боковинах. Тому, навіть якщо з покришок вийде все повітря, до сервісу можна дотягнути своїм ходом, і в дорозі нічого «мудрувати» не доведеться. Потрібно лише дотримуватися швидкісного режиму і не розганятися понад 60 км/год, а краще тримати швидкість на позначці близько 40 км /год. А ось якщо перевищити швидкісну межу, особливо на повороті, така шина може розбортуватися. Ось тоді будуть серйозні проблеми.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти