Як правильно «прикурити» автомобіль

Вийти морозним ранком і зрозуміти, що машина не заводиться – один з найбільших страхів автомобілістів узимку. Реанімувати авто нерідко допомагає «прикурювання», тобто підключення розрядженого акумулятор до робочого. Як зробити це правильно і безпечно, розповість Твоя МАШИНА.

Вкрай небажано «прикурювати» від заведеного автомобіля, оскільки через різке підвищення напруги в мережі може вийти з ладу електросистема автомобіля-донора. Те ж саме стосується і старих карбюраторних машин, підключення яких до сучасних інжекторних (тим, більш заведених) теж загрожує серйозними проблемами з електронікою.

Так, найкраще «прикурювати» від машин схожої конструкції (вантажівку від вантажівки, бензинової легкової від бензинового легковика, дизельну від дизельної) та в якої схожі характеристики напруги і потужності бортової мережі.

Правильний порядок дій такий підзарядки наступний:

  • Відключити запалювання обох автомобілів.
  • Закріпити один кінець плюсового проводу (як правило, він червоного кольору) до плюсових клем.
  • Закріпити мінусовій кабель до мінусових клем (як правило, він чорного кольору).

«Зарядка» почалася, залишилося почекати 10-15 хвилин, після закінчення яких можна пробувати заводити автомобіль. На один холодний пуск цього повинно вистачити.

Знімати проводи слід у зворотній послідовності: спочатку «мінус», потім «плюс». Головне, не допускати зіткнення металевих частин проводів між собою.

Якщо після «прикурювання» машина все одно не заводиться, значить, справа не в акумуляторі або його слабкому заряді. В такому випадку можна пошукати причину несправності на місці, або відразу відправлятися на СТО.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти