Чому болти на колесах автомобіля не можна змащувати

Змащувати або не змащувати, ось в чому питання!

Більшість автомобілістів, особливо з великим стажем, заявить про те, що успішно змащували болти і гайки на колесах протягом всього свого життя. Але що з цього приводу кажуть самі виробники коліс і автомобілів. Чому експерти настійно не рекомендують займатися змащуванням в цих місцях і які рекомендації в цілому дають щодо цього.

Як тільки мова заходить про змащування колісних болтів і гайок, то думки автомобілістів діляться строго на два великих табори. Так, в першому з них водії глибоко переконані в тому, що металовироби можна і більше того потрібно регулярно змащувати. На підтвердження своїх слів такі водії (найчастіше) наводять тези в дусі «40 років вже їжджу і поки жодного колеса не втратив». Відповідно, автомобілісти другого табору вважають, що змащувати металовироби на колесах не можна, розділяючи таким чином позицію виробників.

Цікаво, що навіть незмащений колісний болт в більшості випадків досить легко відкручується.

При цьому, якщо відкрити посібник з експлуатації сучасних автомобілів, то можна побачити, як чорним по білому написано про те, що змащування колісних болтів категорично заборонено.

При цьому автовиробники аргументують свою позицію двома основними принципами. Перший – це необхідність захисту автомобіля від мимовільного відкручування і ослаблення метизів, яке може статися під час руху. Другий – це факт перевищення показника допустимого моменту сили, який через наявність мастила на болті, може привести до псування різьблення.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти