Названі 5 причин, чому в машині запахло смаженим

Не так вже й рідко в салоні починає смердіти смаженим. Причин неприємного запаху багато, причому одні можуть бути цілком нешкідливими, а інші можуть стати провісниками біди.

Гальма

Одна з найшкідливіших причин запаху гару – гальмівні колодки. Запах проникає в салон при спортивній їзді, після пари різких та інтенсивних гальмувань. Ви неминуче відчуєте його і в машині з системою ESP. Електроніка буде «прихоплювати» гальма в разі початку різкого заносу і від цього теж буде смердіти в салоні.

Якщо ж ви відчуваєте цей запах, коли їдете спокійно, це може сказати про те, що підклинює поршень і він притиснув одну з колодок до гальмівного диску. Ось вона і треться. Ця вже несправність, усунути яку необхідно. Адже в такому випадку зношується і колодка і диск. Значить, незабаром їх треба буде замінити, а робиться це відразу на обох колесах однієї осі, що здорожує заміну удвічі.

Система охолодження

Запах з солодкуватим відтінком і поява під передньою панеллю мокрої плями скажуть про негерметичність системи опалення салону. Так само причиною запаху може бути несправний клапан кришки розширювального бачка або термостата. В результаті антифриз викидає з розширювального бачка на випускний колектор двигуна, він починає випаровуватися, ось в салоні і з’являється запах. Ще однією причиною можуть бути криві руки майстрів, які неправильно встановили патрубки системи охолодження двигуна або системи опалення при ремонті.

Олива

Одна з найпоширеніших причин горілого запаху в автомобілі – витік моторної оливи. Пожежі в цьому випадку не буде. Але ось прогавити рівень оливи і потрапити на дорогий ремонт мотора цілком реально.

Система вентиляції

Горілим може понести і з системи вентиляції, при включенні обдування. Запах може виходити від салонного фільтра, який не змінювали роками, від згорілого вентилятора, або від «грубки», яка ось-ось відслужить своє.

Електропроводка

Мабуть, найнебезпечніше, що може статися, це коротке замикання в електриці машини і загоряння проводки. В цьому випадку, в прямому сенсі запахне смаженим і слідом за димом, з під капота, з’являться язики полум’я. Тут порада одна – беріть документи і біжіть подалі від автомобіля. Поки будете намагатися відкрити багажник, щоб дістати вогнегасник, машина вже згорить.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти