Як почистити скло автомобіля до ідеальної чистоти без спеціальних засобів

Чистий автомобіль – щасливий власник. Особливо, коли мова заходить про стан лобового скла. Підтримувати його в стані належної кондиції не складе особливих труднощів при використанні спеціальних засобів. Ось тільки усі вони чимало коштують. У такій ситуації можна спробувати довіриться «дідівським» методам з не настільки далекого минулого.

Дощ, пил, бруд що летить з дороги, птахи, талий сніг – все це і багато іншого сприяє забрудненню стекол в автомобілі. Чистота останніх – це не тільки питання естетики. В першу чергу все це питання банальної безпеки. А значить, стекла машини завжди повинні бути чистими. Допомогти в цій справі можуть серветки, губки і спеціальні миючі засоби. Проблема лише в тому, що все перераховане (особливо разом) коштує чималих грошей.

Вирішити питання можна «дідовими» методиками. Існує величезна кількість способів очищення скла за допомогою підручних засобів. Не всі вони однаково ефективні, особливо при значному забрудненні. Однак, одним з кращих методів очищення є спосіб з сигаретами. Для роботи також знадобиться вода і серветка (або шматок тканини), бажано з бавовни.

Отже, беремо воду і бавовняну ганчірку, гарненько вимочуємо останню, а потім ретельно її вичавлюємо. Розкладаємо тканину на плоскій поверхні, після чого беремо сигарету або дві, розламуємо їх і висипаємо тютюн на серветку. Далі необхідно почекати 5-10 хвилин, поки листя «розкисне». Після цього можна братися за очищення лобового скла. Укладаємо серветку вниз тютюном і починаємо терти. Періодично ганчірку доведеться мити, а тютюн засипати знову. Дуже скоро скло стане ідеально чистим.

Дорожчий, але не менш дієвою альтернативою тютюну є суха гірчиця. Принцип використання точно такий же.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти