5 причин, чому може несподівано зламатися паливний насос в авто

Паливний насос, не дивлячись на свої невеликі розміри, є одним з найважливіших агрегатів в паливній системі автомобіля. Бруд, перепади тиску в системі й інші чинники можуть негативно позначатися на його роботі, або ж і зовсім вивести з ладу.

Насамперед зауважимо, що насос любить чистоту. А між тим, бак автомобіля – не чисте місце, як би того не хотілося власнику. Погана якість палива, корозія (якщо бак сталевий) – все це є причиною появи сміття на дні бака, яке потім потрапляє в паливний насос. А далі засмічення, і паливо перестає надходити з бака далі по системі. Паливний фільтр через сміття втрачає пропускну здатність, внаслідок чого насос починає працювати з більшим навантаженням, що, в свою чергу, скорочує його термін служби.

Якщо є проблеми з герметичністю паливної системи, то в ній виникають перепади тиску, які також негативно позначаються на роботі паливного насоса.

Оскільки більшість паливних насосів має електронне управління, то проблеми з електропроводкою (окислення контактів, несправність реле) теж можуть викликати перебої в роботі, в результаті чого автомобіль може не завестися.

Ще одна причина поломки насоса – перегрів, який виникає у тих автомобілістів, хто любить їздити з «сухим» баком. Вся справа в тому, що при низькому рівні палива, незалежно від того дизель у вас або бензин, насос не отримує належного охолодження, яке забезпечує паливо.

Добивши паливний насос свого автомобіля, деякі власники продовжують і далі робити помилки, намагаючись підібрати більш дешевий аналог або зовсім якось відремонтувати агрегат. Однак, як рекомендують фахівці СТО, робити цього категорично не варто.

Ну і, звичайно ж, не варто забувати, що якщо був придбаний насос сумнівної якості, то потрібно бути готовим і до того, що це стосується не тільки самого модуля, а й кожного його елемента, включаючи ізоляцію. А що таке коротке замикання, всі ми знаємо – наслідки плачевні.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти