Чим може бути небезпечне «прикурювання» від іншого автомобіля?

У зимовий час при сильному зниженні температури велика частина машин знаходиться на своїх місцях у дворах чи на стоянках, чекаючи того часу, коли стане тепліше.

Найбільш же нетерплячі власники другої частини машин, бажаючи завести свій транспортний засіб, намагаються прикурити від іншого автомобіля. Але така допомога може завдати чималої шкоди автомобілю, від якого прикурюють.

На автомобілях радянського виробництва, наприклад, «Жигулі», даний процес виглядав так. Після з’єднання акумуляторів власник здорового автомобіля натискав педаль газу і підтримував обороти в кількості 2-3 тисячі в хвилину. Одночасно робилася спроба завести другий автомобіль. Негативні наслідки були відсутні, так як обидві машини були карбюраторні, і на них не було ніякої електроніки.

У нових автомобілях усіма процесами управляє електроніка. А даючи прикурити від свого автомобіля, господар робить це «по-старому», як і 20-30 років тому. При цьому абсолютно не звертаючи уваги на дуже потужні скачки напруги в автомобільній мережі під час цього процесу.

Тому власникам сучасних автомобілів варто дуже обережно ставитися до процесу прикурювання від свого автомобіля.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти