5 популярних помилок, які роблять досвідчені водії

Помилки за кермом роблять навіть досвідчені водії. Від них ніхто не застрахований. Однак, іноді водій помиляється навмисно, так як не вважає деякі дії помилковими. Сьогодні ми розповімо про п’ять головних помилок досвідчених водіїв.

Відволікатися на телефон

Кожен знає, що використання мобільного телефону за кермом збільшує ризик ДТП. Тим не менш, деякі досвідчені водії так впевнені у своїх силах, що дозволяють собі навіть за кермом прокручувати на смартфоні стрічку новин соцмереж. Не дивно після цього, що в нашій країні не знижується кількість дорожніх аварій.

Якщо вам так потрібен мобільний телефон, користуйтеся голосовими повідомленнями або мультимедійної функцією Hands Free.

Недотримання безпечної дистанції

Часто водії з великим стажем забувають дотримуватися безпечної дистанції між автомобілями. Вони впевнені у своїй майстерності, розраховують на свою миттєву реакцію. В результаті – ДТП.

Брудне лобове скло і фари

У сучасному світі людині доводиться постійно кудись поспішати. Тому у неї немає часу протерти лобове скло свого автомобіля або фари. На жаль, про це забувають навіть досвідчені водії. І даремно. Брудне лобове скло, фари і стоп-сигнали збільшують ризик ДТП.

Не оптимальний тиск в шинах

Більшість автомобілістів перевіряють тиск у шинах не частіше, ніж три рази на рік (при сезонної зміні коліс і при щорічной далекій подорожі). Тиск в шинах треба перевіряти щоденно. Перед тим, як сісти за кермо, обійдіть автомобіль і перевірити шини на наявність проколів, штовхніть їх ногою. Якщо тиск в шинах не такий, яким має бути, то це збільшує ризик ДТП, призводить до підвищеного зношування покришок і збільшує витрату палива.

Швидка їзда по розбитим дорогам

Любов до швидкої їзди закладено, мабуть, у природі людини. Однак, деякі досвідчені водії впевнені, що на великій швидкості підвіска не встигне відпрацювати ями. Тому вони навіть по розбитим дорогам намагаються їхати швидко. В результаті їм доводиться витрачати великі гроші на ремонт автомобіля.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти