У сараї знайшли 66-річний спорткар Jaguar в оригінальному стані

Недалеко від Клівленда, що у США у сараї знайшли родстер Jaguar XK120 1954 року. Автомобіль знаходився у сараї кілька десятків років та зберіг усі запчастини в оригінальному стані.

Тепер він з’явиться у якості лота аукціона Gooding & Company, який буде проходити 26-30 жовтня.

Автомобіль продавався в дилерському центрі Hoffman Motors в Нью-Йорку, потім брав участь в автомобільних фестивалях Клівленда і аматорських перегонах на початку 60-х років. Більше про автомобіль нічого невідомо.

Jaguar має під капотом оригінальну рядну “шістку” на 3,4 літра. Точна потужність невідома, але на родстерах ХК120 вона варіювалася від 162 до 213 кінських сил. Британським журналістам вдалося розігнати один з таких автомобілів до 200 кілометрів на годину.

Фарба кузова і оббивка салону – теж оригінальні, що підтвердила компанія Jaguar. Очікувана вартість автомобіля не називається.

ХК120 – один з найвідоміших спорткарів компанії Jaguar. Свою назву він отримав через очікувану максимальну швидкість в 120 миль на годину (193 км/год). У різний час ХК120 пілотували такі знамениті автогонщики, як Стірлінг Мосс і Філ Хілл.

Читайте також: У сараї знайшли спорткар Mustang 1969 року в ідеальному стані

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти