Автомобілі Volkswagen отримали революційний дисплей доповненої реальності

Електричний хетчбек Volkswagen ID.3 і кросовер ID.4 стануть першими моделями, які отримають новий проекційний дисплей доповненої реальності і два поля для відображення отриманої інформації. Головний екран матиме діагональ 1,8 метра, і на ньому будуть відображатися дані від систем допомоги і навігації.

PGU (Picture Generation Unit), захований в надрах приладової панелі, буде грати роль «серця» нового проекційного дисплея Volkswagen. Він формує картинку, яка за допомогою яскравих LCD-дисплеїв передається на дзеркала, а потім за допомогою спеціальних лінз розділяється на два поля. Сам екран «висить» перед водієм, і на ньому буде відображатися показання електронних помічників і навігації.

Нижче знаходиться ще одне поле, де будуть показуватися дані про поточну швидкість, дорожні знаки і навігація. Зображення, які виглядають як цілком реальні об’єкти, будуть створюватися одним з головних комп’ютерів електромобіля. Він отримує дані від фронтальної камери, радарів і навігаційної системи, обробляє їх і перетворює. Таким чином, водій отримує інформацію, наприклад, про перехрестя, що наближається. У свою чергу, системи стабілізації зображення адаптуються до руху автомобіля.

Новий проекційний дисплей показує роботу функції Lane Assist. Наприклад, коли наближається кінець смуги, загоряється помаранчеве світло. Якщо автопілот Travel Assist активований, смуги стають зеленими, а якщо є ризик зіткнення з автомобілем, що рухається попереду, він загоряється червоним. Подібна система вперше буде доступна в автомобілях компактного сегмента.

Volkswagen ID.3 і ID.4 першими отримають новий проекційний дисплей. Хетчбек продається з двома моторами (145 або 204 к.с.) і трьома акумуляторами – 48, 62 і 82 кВт / год. У Німеччині ID.3 варто щонайменше 34 112 євро. Кросовер ID.4 оснащений двигуном потужністю 204 к.с. і акумулятором ємністю 77 кВт / год і коштує від 43 329 євро.

Читайте також: Новий кросовер Ford здивував сміливим дизайном і стильним салоном

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти