Volkswagen планує створити декілька електричних седанів

Компанія Volkswagen планує розробити два електричних седана, один з яких стане флагманом марки і складе конкуренцію Tesla Model S, другий буде наступником Passat.

Перша з двох новинок – серійний варіант концепт-кара I. D. Vizzion, представленого на автомобільній виставці в Женеві в 2018 році. Вона може замінити актуальну модель Passat. Друга новинка стане ідейним наступником знятого з виробництва в 2016 році представницького седана Phaeton і складе конкуренцію Tesla Model S.

Обидва електрокара базуватимуться на модернізованій фірмовій електричній модульній платформі MEB, що стала основою для хетчбека ID.3 і кросовера ID.4 (їх виробництво налагоджено в поточному році). Від перспектив використання більш прогресивного «візка» PPE розробки Audi-Porsche Volkswagen вирішив відмовитися, оскільки це негативно позначиться на собівартості моделей.

У фірмових дилерських центрах марки (ймовірно, мова йде про ринки Китаю, США та Європи) змінник Passat з’явиться в 2023 році, а наступник Phaeton – ще пізніше. Видання Automotive News з посиланням на джерело в оточенні члена правління VW Стефана Вайля повідомляє, що випуск великого електромобіля може початися в Вольфсбурзі до 2025 року, хоча не виключається і варіант збірки в США або Китаї.

Читайте також: Найдешевший кросовер від Renault: технічні характеристики і фото

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти