Пікап ЗАЗ «Таврія» здивував незвичайними номерами (Фото)

Перед вами пікап «Таврія», він же ЗАЗ-110557, який недавно був сфотографований на вулицях Єревана. Тільки ось номерні знаки на машині аж ніяк не вірменські, а … сирійські. Про це повідомляють «Українські автомобілі» на своїй сторінці в Фейсбук. Судячи зі стану, автомобіль інтенсивно експлуатують і не особливо піклуються про його збереження: про це говорять вм’ятина на правій дверці, відірвані молдинги і подряпані бампери.

Питається, а як же потрапив наш український пікап в Сирію. Справа в тому, що ЗАЗ-110550 і його більш потужний побратим ЗАЗ-110557 (з 1,2-літровим двигуном МеМЗ-2457 в 58 к.с.) З’явилися в 1999 році. На відміну від попередника – ЗАЗ-11055, ці машини були побудовані на базі автомобіля «Таврія-Нова». І ось якраз такі нові пікапи і експортувалися у свій час в Сирію.

Цікаво, що користувачі соцмереж почали активно коментувати знахідку. Так, один написав, що був в Сирії в 2009 році і саме завдяки пікапам ЗАЗ місцеві знали про Україну. Інший зазначив, що на початку 2000-х в цій країні було багато седанів ЗАЗ-1103 «Славута», які працювали в тамтешніх службах таксі.

У будь-якому випадку приємно, що українські автомобілі, зокрема пікапи ЗАЗ, сьогодні зустрічаються далеко за межами нашої країни. Хочеться побажати, щоб сьогодні Запорізький автомобілебудівний завод швидше пережив нелегкі часи і продовжував радувати нас новими моделями, в тому числі і комерційними.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти