Як карають водіїв за телефон в руках в Європі та Україні

Згідно з дослідженнями американських вчених, близько 30% всіх водіїв періодично відволікаються від дороги через смартфон. Причини: дзвінки, смс-ки, повідомлення з соцмереж або ж просто бажання скоротати час в дорозі за гортанням стрічки в соцмережі.

Про це розповіли в ефірі “Сніданку з 1+1”.

Щоб мінімізувати ризики, автовиробники придумують сучасні автомобільні системи, які роблять управління смартфоном можливим за допомогою клавіш на кермі. І взагалі інтегрують телефон в систему машини. Однак навіть з такими технологіями водій відволікається від дороги.

Проти смартфонів в руках борються правоохоронці в Європі:

  • У Голландії штраф за таке порушення – 230 євро. Неважливо, чи пише водій повідомлення, чи розмовляє, чи телефон просто був у руках – штраф випишуть.
  • В Іспанії за телефон в руках доведеться заплатити 200 євро. Крім того, поліція Іспанії отримала право перевіряти телефони водіїв, причетних до ДТП. Якщо поліція побачить, що водій користувався смартфоном, його вина значно зросте.
  • В Італії штраф – 160.
  • У Франції – 135 євро.

В Україні також існують штрафи за таке – мінімум 425 гривень. Але, фактично, у нас водіїв за це не карають, тому вони і далі однією рукою тримають кермо, а іншою – телефон.

За матеріалами ТСН

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти