Китайці почали продажі найдешевшого електромобіля в світі

У продажу з’явився найдешевший китайський електрокар від компанії Changan під назвою BenBen E-Star в спрощеній варіації National Edition. Цей автомобіль усіх здивував своєю вартістю, подібний хетчбек якого коштує 29 800 юанів (4 700 доларів).

Проте, не варто очікувати чогось неймовірного і незвичайного від автомобіля з такою вартістю. Довжина такого автомобіля складає 3730 міліметрів, колісна база – 2410 міліметрів, обсяг багажного відділення – 147 літрів. Шасі максимально просте: спереду – стійки McPherson, ззаду – балка, задні гальма барабанні.

При його створенні економили на всьому, де тільки модна було: світлодіодні фари і денні ходові вогні, подушки безпеки, кондиціонер, а також електрорегулювання дзеркал – відсутні. Модного салону який би мав віртуальну панель приладів та сенсорний екран мультимедійної системи діагоналлю 10,25 дюймів очікувати також не варто.

Під капотом стандартний BenBen E налічує: електромотор з віддачею 41 л. с. (150 Нм), під підлогою авто розташовується літій-залізо-фосфатна батарея ємністю 23,38 кіловат-години. Без підзарядки дальність ходу бюджетного електромобіля складає до 150 км по циклу NEDC. А максимальна швидкість авто – 101 км/год.

Список стандартних опцій налічує: електросклопідйомники, центральний замок, антиблокувальну систему гальм, систему контролю тиску в шинах. Компанія зазначає, що пропозиція на електрокари дешевше 30 тисяч юанів обмежена, проте не називає тираж самої варіації National Edition Xindong.

Більш модернізовані BenBen E-Star National Edition в варіації Xinyue будуть випускати не обмежено. Подібний електромобіль коштує від 39 800 юанів, і відрізняється в першу чергу силовим агрегатом. Передню вісь приводить в рух 75-сильний (170 Нм) електромотор, клієнт має право вибирати між літій-залізо-фосфатного батареєю на 31,18 кіловат-години або літій-іонної тернарною батареєю ємністю 32,2 кіловат-години.

Читайте також: У Китаї розпочав працювати сервіс повністю безпілотних таксі: відео

Джерело uamotors.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти