Skoda прокоментувала закриття заводу «Єврокар»

Інформація про закриття заводу в Україні повністю не була підтверджена. Компанія не планує згортати виробництво, але нових інвестицій підприємство поки не отримає. Про це повідомляє офіційний виробник автомобілів марок VW Group в Україні «Єврокар» на запит видання AutoNews.

У «Єврокарі» зазначили, що створення нового мультибрендового заводу, тим не менш, не пов’язане з переміщенням виробництва з України.

Як відомо, Україна не витримала конкуренції з сусідніми країнами в боротьбі за великі інвестиції. «Можна сказати, що вона навіть не вступала в боротьбу… за 1,4 млрд євро інвестицій, 5000 нових робочих місць і можливість виробництва 300 000 автомобілів в рік», – розповідає фахівець-аналітик з державним і зовнішніх зв’язків «Єврокар» Анна Каратаєва.

Таким чином, завод продовжує свою діяльність на українському ринку.

Нагадаємо, що раніше з’явилася інформація про те, що чеський бренд може закрити завод в Україні через погану економічну ситуацію в країні.

Виробничі потужності заводу «Єврокар» складають 80 тис. автомобілів на рік (SKD складання — 30 тис. авто, CKD складання — 50 тис. авто на рік) з потенціалом для подальшого розширення потужностей. Виробничий майданчик має залізничний термінал, здатний виконувати транспортування до країн ЄС і СНД.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти