Важливе правило, як перестроюватися на засніженій трасі, щоб не занесло

Перестроювання автомобіля на засніженій трасі – це справжнє мистецтво, володіти яким зобов’язаний кожен водій, що виїжджає на зимову дорогу. На жаль, далеко не всі автомобілісти в повній мірі усвідомлюють, що саме цей, здавалося б, абсолютно нехитрий маневр є найбільш ризиковим в снігову пору. Для того, щоб не накликати на себе біду, слід пам’ятати і дотримуватися одного важливого правила.

Ожеледь взимку – не єдина проблема, з якою стикаються автомобілісти на дорозі. Насправді куди більше проблем і небезпек в собі таїть звичайний, здавалося б, майже нешкідливий сніг. Саме він стає причиною втрати керування і уходу машини в занос в більшості випадків. А відбувається це через те, що різні колеса машини можуть виявитися на різних типах поверхні: поки одні будуть рухатися по асфальту, інші виявляться на снігу або льоду. Комбінації можуть бути самі різні: асфальт, сніг, вода, лід, пісок. Якщо під колесами неоднорідна поверхня, то ризик занесення збільшується багаторазово.

Ще одна на перший погляд непримітна небезпека криється в формуванні снігових брустверів між коліями. У момент перестроювання подібне скупчення снігу може надати найбільш негативний вплив на керованість автомобіля в разі наїзду на нього колесом. Особливо, якщо водій намагається перестроїтися максимально швидко. Для того, щоб не сталося найгіршого, слід дотримуватися одного простого правила.

Полягає дане правило в тому, що будь-яке перестроювання на засніженій дорозі рекомендується виконувати в два етапи, а не одним суцільним рухом, як це найчастіше робиться в літню пору. Вкрай важливо не поспішати і виконувати всі дії послідовно. Спершу необхідно перетнути сніжний бруствер одним рядом коліс, вирівняти автомобіль, а потім вже переміщатися в ряд. Двохетапне перестроювання істотно скоротить час одномоментного знаходження коліс машини на різних поверхнях, скорочуючи тим самим ризик занесення в момент перестроювання.

Читайте також: Назвали автомобілі, від яких намагаються позбутися вже через рік після покупки

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти