Subaru і Toyota випустять спільний електричний кросовер (фото)

Компанії Subaru і Toyota об’єднають зусилля для розробки нового електричного кросовера Evoltis, який з’явиться в 2021 році.

З’явилася інформація про те, що Toyota і Subaru розробляють нову платформу EV, яка буде використовуватися для розробки середніх і великих легкових автомобілів, а також позашляховиків C-сегмента. Варто відзначити, що це вже не перший спільний проект японських автовиробників, оскільки раніше компанії спільними зусиллями створили Subaru BRZ і Toyota 86.

Компанії також працювали над створенням Subaru Crosstrek Hybrid, силова установка якого була запозичена у Toyota Prius. Цікаво й те, що в цьому році Subaru представила концепт Mystery Electric SUV, який був розроблений спільно з Toyota. Концепт являє собою майбутнього конкурента для Tesla Model X, а японські ЗМІ стверджують, що він буде носити назву Evoltis.

Очікується, що серійна модель отримає електричну силову установку потужністю близько 300 к.с., яка буде поєднуватися з системою повного приводу. Живлення електромотора здійснюватиметься від літій-іонної акумуляторної батареї, яка забезпечить запас ходу в 500 кілометрів.

Дебют Subaru Evoltis може відбутися уже в жовтні 2021 року на Токійському автосалоні.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти