Чому Fiat Chrysler і Peugeot хочуть об’єднатися: важливі деталі

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) і PSA Group (Peugeot-Citroen) оголосили про намір об’єднатися з рівним складом пайовиків – 50:50. Повне злиття дозволить компаніям стати четвертим за величиною світовим автовиробником з річним обсягом продажів в 8,7 млн ​​машин. Про це повідомляє прес-служба PSA.

У разі об’єднання загальні доходи FCA і PSA складуть близько 190 млрд доларів з щорічною чистою виручкою в 12,2 млрд доларів. За попередньою угодою, дві сторони заснують нову керуючу компанію в Нідерландах, яку зареєструють на Нью-Йоркській і Італійській фондовій біржах, а також в Euronext.

У новій раді директорів буде 11 членів: по п’ять чоловік з боку FCA і PSA, а головою стане нинішній генеральний директор Peugeot-Citroen Карлос Таварес. У компанія також відзначили, що злиття не приведе до закриття жодного з заводів.

Чутки про об’єднання бізнесу групами FCA і PSA з’явилися ще кілька місяців тому, проте вони отримали офіційне підтвердження тільки тепер. Злиття дозволить двом автовиробникам істотно скоротити витрати на розробку нових моделей, а також знизити вартість випуску транспортних засобів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти