Як підготувати авто до поїздки за кордон?

До вашої уваги представлений чек-лист для автомобілістів, які збираються відвідати інші країни на своїх транспортних засобах.

Отже, що потрібно зробити перед поїздкою.

№1 Дізнатися, чи визнається ваше водійське посвідчення в країні, куди плануєте вирушити.

Як правило, в Євросоюзі з українським пластиковим посвідченням у водія не виникне проблем. Але, наприклад, в Ісландії, Шрі-Ланці, Канаді, Єгипті, на Кіпрі вимагають водійське посвідчення міжнародного зразка. Отримати його можна в сервісному центрі МВС.

Для цього потрібно буде зібрати пакет документів:

Оригінал посвідчення водія та його копія;
Паспорт громадянина України (у разі надання ID-карти без видимих ​​в безконтактному електронному носії відомостей про реєстрацію місця проживання надається довідка про реєстрацію місця проживання);
Паспорт громадянина України для виїзду за кордон;
Фотографія розміром 3,5х4,5 см на матовому папері;
Квитанція на оплату адміністративної послуги. Детально про вимоги читайте на сайті МВС.

№2 Оформити туристичну страховку і поліс.

Зелена карта медична страховка за замовчуванням завжди повинна бути у туриста при перетині кордону. Це захист людини, якщо станеться форс-мажор зі здоров’ям. Обов’язково стежте, щоб договір покривав лікування COVID-19. В іншому випадку є ризик залишитися один на один з коронавірусом і чеками від медичних установ.

Другий поліс, про який не можна забувати, – Зелена карта. Це та ж автоцивілка, але міжнародного зразка.

№3 Візьміть довіреність у нотаріуса, якщо авто не ваше або в кредиті в банку.

Якщо авто не є вашою власністю, а, наприклад, зареєстровано на батька, доведеться звернутися до нотаріуса і отримати довіреність на управління транспортним засобом. Якщо авто в кредиті в банку, потрібно звернутися в банк по спеціальним дозволом. Це допоможе уникнути можливих непорозумінь на митниці.

№4 Перевірте, що дозволено перевозити за кордон, а що ні.

Перш ніж пакувати валізу перевірте, чи не заборонено чи провозити ті чи інші речі. В основному це стосується лікарських препаратів, цінних паперів і предметів культурного значення. Однак важливо також уточнити правила ввезення та вивезення в країні перебування. Адже вони можуть відрізнятися від українських.

№5 Не забудьте про друзів наших менших

Подорожуючи з тваринами, знадобиться ветеринарний паспорт і свідоцтво за формою Ф-1 (документ державного зразка, що підтверджує відсутність захворювань у вихованця). Його повинна видати ветеринарна клініка не пізніше ніж за 72 години до моменту перетину кордону. Рекомендуємо також перед поїздкою пройти технічний контроль транспорту, щоб виключити негативні сюрпризи в дорозі.

Відкриття кордонів – штука складна і не завжди постійна. Тому без перевірки актуальних відомостей за допомогою інтерактивної карти від МЗС не обійтися.

Джерело hotline.finance
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти