Водіям розповіли на що варто звернути увагу, щоб підвищити свою безпеку в авто

Тема безпеки в автомобілі завжди актуальна. Починаючи від простого правила «закривай двері на центральний замок під час руху», продовжуючи GPS-трекером для пошуку автомобіля, завершуючи правильним підбором вогнегасника.

Отже, на що варто звернути увагу, щоб підвищити свою безпеку в автомобілі?

Під час руху: центральний замок, відеореєстратор, оглядовість, шини

Перш за все, почнемо c безпеки автомобіля під час руху. Для того, щоб убезпечити себе, досить дотримуватися кількох простих правил.

Центральний замок

Наприклад, якщо використовувати центральний замок і замикати двері під час руху – це вбереже вас від злодіїв і шахраїв. Більшість сучасних автомобілів оснащені подібною функцією штатно, вона включається через дисплей налаштувань автомобіля або якимось спеціальним способом. Також подібна функція зустрічається в деяких моделях автомобільних сигналізацій, працює в парі з додатково встановленими центральним замком. При цьому розблокування центрального замка відбувається автоматично (наприклад, при виборі «Р» -режимі АКПП або при виключенні двигуна) або при відмикання дверей внутрішньою ручкою в салоні автомобіля.

Відеореєстратор

Також контролювати обстановку навколо автомобіля допоможе відеореєстратор: невеликий прилад, який веде відеоспостереження і зйомку всього, що відбувається перед автомобілем і навіть позаду нього, так як «просунутий» відеореєстратор може підтримувати запис відразу з двох камер (вперед/назад, вперед /вправо, вперед/зліва).

Навіщо вам може стати в нагоді відеореєстратор? У більшості випадків – для того, щоб в спірній ситуації ДТП довести правоту своїх слів: це може стати вирішальним в суді. Крім того, часто реєстратор відлякує всіляких шахраїв, які підставляють водіїв з подальшим вимаганням грошей: підставні аварії, падіння пішоходів на капот автомобіля та інше. До речі, зазвичай такі шахраї розраховують на паніку водія і миттєвий розрахунок готівкою, щоб «вирішити питання на місці». Нарешті, реєстратор може стати в нагоді і при охороні автомобіля вночі: функція «детектора руху» дозволяє фіксувати всіх підозрілих осіб, які потрапляють в поле його зору. В такому випадку автоматично включиться запис відео, яке допоможе встановити всі події, що відбулися вночі. Ось тільки є один нюанс: сам по собі відеореєстратор може стати «магнітом» для дрібних злодг. Краще вибирайте максимально компактні моделі, які можна заховати у верхівці лобового скла (під клейовим шаром скла, поблизу салонного дзеркала заднього виду). В такому випадку реєстратор буде практично непомітний зовні автомобіля, але в його об’єктив буде потрапляти максимум огляду зовнішньої ситуації. Або можна вибрати модель з рознесеною камерою і основним блоком: тоді малопомітну мініатюрну камеру і зовсім можна встановити в будь-якому куточку скла.

Оглядовість

Раз вже зайшла мова про лобове скло, то не забувайте вчасно міняти щітки склоочисників. Це єдиний спосіб очищення скла при дощовій погоді або під час снігопаду, а також для отримання хорошого огляду при складних кліматичних умовах.

Також потрібно бути особливо уважним, коли дощ тільки починається, адже перші краплі дощу будуть розмивати шар пилу і масла на асфальті, через що дорога стає дуже слизькою. Буквально через 10 хвилин асфальт стане чистіше, а водій психологічно звикне до дощу (зменшить швидкість, пристосується до додаткового шуму від крапель) і рух стане впевненіше. Але в перші хвилини дощу – максимум уваги! Вимикайте музику, прибирайте телефон, включайте «двірники» і фари – вся увага на дорогу.

Шини

Звичайно, під час дощу або снігопаду критично важливі хороші шини. Але дана тема настільки глибока, що вимагає окремого матеріалу, навіть не одного. Важливо не тільки купити хороші шини, але і правильно їх експлуатувати. Перш за все – стежити за тиском. І в цьому допоможе універсальна система контролю тиску в шинах: її можна самостійно встановити на будь-який автомобіль.

Безпека в русі – загальні висновки:

Закривати центральний замок під час поїздки;
Купити і використовувати відеореєстратор; Періодично міняти щітки склоочисника;
У разі сильного дощу або снігопаду – зупинитися і перечекати на узбіччі;
Контролювати тиск в шинах або купити систему контролю тиску.

Ризик викрадення автомобіля: сигналізація і GPS-трекер

Угон автомобіля – одна з найбільших неприємностей і небезпек для кожного автолюбителя. Тому в протистоянні викрадення автомобіля, як то кажуть, всі засоби хороші. В даному питанні допоможуть автомобільні сигналізації. Перша і головна порада полягає в тому, що автомобільна сигналізація повинна доповнювати, а не замінювати штатну систему автомобіля проти викрадення, тому що штатний іммобілайзер автомобіля вже є досить грізною зброєю проти злодіїв. Бувають випадки, коли заради реалізації функції автозапуску від сигналізації, в автомобілі деактивують штатний іммобілайзер, часом навіть просто сховавши другий ключ під передньою панеллю. Виходить, що заради мінімальної дози комфорту, автомобіль позбавляється окремої зони захисту, та ще й ключ віддається викрадачам прямо в руки.

Друга важлива порада – сигналізація повинна стати вашим каналом комунікації з автомобілем, який стоїть на парковці. А ось з функцією безключового доступу все з точністю до навпаки: часто автомобілі крадуть за допомогою всіляких вудок-подовжувачів сигналу, попередньо скопіювавши цей сигнал з оригінального брелка, який лежить в кишені автовласника (під час його прогулянки по магазину) або на тумбочці в передпокої (коли автовласник повернувся додому). Захист від такого засобу крадіжки автомобіля простий: досить просто купити чохол з RFID-блокуванням для ключа-брелка.

Нарешті, третя порада – це використання механічних блокіраторів: для керма, педалей, коробки передач. Звичайно, існують способи, які дозволяють обійти навіть механічний блокіратор. Але в такому разі постає питання максимального ускладнення роботи викрадача якщо буде потрібно обійти кілька електронних систем захисту, потім «перемогти» механічний блокіратор, а на все це потрібен час. Але навіть якщо все-таки автомобіль викрали, то це ще не привід опускати руки і впадати у відчай. Четверта порада – це GPS-трекер: невеликий пристрій, який поєднує в собі GSM і GPS технології для пошуку/виявлення автомобіля, який вже викрали. Девайс періодично виходить на зв’язок (наприклад, раз в 1-3-5 днів) і при кодовому запиті у вигляді SMS-повідомлення починає активно працювати: передає GPS-координати автомобіля або навіть може заблокувати будь електромережу в автомобілі, щоб знерухомити її («розумні» GPS-трекери з функцією управління). Можна сказати, що GPS-трекер – це ще один спосіб знайти викрадений автомобіль.

Захист від угону автомобіля – загальні висновки:

Використовувати кілька систем, які доповнюють один одного;
В ідеалі – штатний іммобілайзер + сигналізація + механічний блокіратор; Потрібна сигналізація з двостороннім зв’язком, аналоговим кодом, GSM-каналом;

У разі непередбаченої ситуації: аптечка, вогнегасник, асистанс Аптечка

Зрештою, не можна скидати з рахунків і непередбачені ситуації в дорозі, які також представляють певну небезпеку. Перш за все – для здоров’я людини: ушкодження і кровотечі після ДТП, просто погане самопочуття (від спеки або заколисування в автомобілі). В такому випадку критично важливо мати в автомобілі аптечку першої медичної допомоги. Причому не забувайте контролювати перелік і термін придатності ліків в автомобільній аптечці.

Вогнегасник

Аналогічне правило стосується і вогнегасника. Бажаємо ніколи не використовувати вогнегасник – але все-таки він повинен бути в автомобілі! Причому необхідний порошковий вогнегасник об’ємом як мінімум 2-3 літри: як показують дослідження, мінімального 1-літрового не вистачить для гасіння пожежі в автомобілі, а ось 2-3 літри вже цілком достатньо. Не забувайте перевіряти термін придатності вогнегасника і його внутрішній тиск – за вимогами виробника.

Асистанс

Нарешті, остання порада – купіть карту «автомобільного асистансу». Це гарантія допомоги з дрібними неприємностями в дорозі: спустило колесо або закінчилося пальне, потрібна евакуація автомобіля. Такий сервіс сьогодні передбачений для всіх сучасних іномарок середнього класу і вище. Але також автомобільний асистанс можна придбати і окремо.

Сподіваємося, що дана стаття допоможе передбачити різні неприємності і небезпеки, які можуть очікувати в дорозі. І в підсумку кожна поїздка на автомобілі буде дарувати тільки позитивні емоції, а також почуття безпеки.

Джерело hotline.finance
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти