Водіям розповіли, як змусити двірники нормально функціонувати: без скрипу та перепусток

Згодом двірники втрачають свою ефективність. На склі з’являються перепустки, склоочисники стали рипіти і вже не можуть справлятися із забрудненнями. Як відновити двірники, розповість «Твоя МАШИНА».

Спочатку потрібно зрозуміти, з яким саме склоочисником виникли проблеми. Для цього слід здійснити уважний візуальний огляд двірників під час руху щіток на мінімальній швидкості. Потім треба дізнатись, у якому положенні перебуває гумова стрічка двірників під час роботи.

У статичному положенні гребінець щітки повинен бути перпендикулярний до рівня скла. Під час роботи двірників цей же гребінець повинен лише трохи відставати від металевої частини щітки. Найчастіше скрип з’являється, якщо вся гумка сильно завалюється по черзі на кожен бік. Також причиною може стати надто сильний притиск гумки до скла.

Усі проблеми викликані викривленням повідця. Виправити це можна плоскогубцями та щільною ганчіркою. Для цього тканину потрібно покласти на повідець двірників, а потім пасатижами треба вирівняти.

Є й інші способи усунення несправності. Деякі рекомендують заточити зношену гумку дрібнозернистим наждачним папером. Від інших водіїв можна почути пораду обробляти гумки уайт-спіритом чи іншими складами. Але насправді ці способи не вирішать проблему. Крім того, настійно не рекомендується намагатися змастити гумки силіконом або гліцерином – ці речовини лише прискорять зношування.

Краще не експериментувати, а просто замінити старі двірники на нові. Також рекомендується реалізовувати комплекс профілактичних заходів для максимального продовження терміну експлуатації двірників. Треба стежити, щоб не потрапляли сторонні предмети, як листя чи гілки.

Скло слід мити з використанням спеціальних засобів. Не обов’язково купувати найдорожчу рідину, але не можна використовувати звичайну воду.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти