Українцям розповіли, що потрібне для виїзду на авто за кордон

Щоб перетнути кордон України на своєму автомобілі, треба мати всі необхідні документи, і сам транспортний засіб має відповідати деяким вимогам, передає «Твоя МАШИНА».

Незалежно від цілей виїжджати з України можуть автовласники, особи, вписані до техпаспорту та особи, які мають дозвіл на використання транспорту підприємства. Перетнути кордон можуть машини, на які видано реєстраційні документи згідно з Конвенцією про дорожній рух та на номерних знаках яких зображені літери латинського алфавіту.

Якщо немає права власності на транспортні засоби, оформлення документів для поїздок за кордон здійснюється на підставі заяви власника транспортного засобу або документів, що підтверджують право користування та (або) розпорядження транспортними засобами.

При поїздці за кордон видається свідоцтво про реєстрацію, яке потрібно буде повернути назад до сервісного центру МВС протягом 10 днів після повернення в Україну.

Свідоцтво про реєстрацію, видане на ім’я власника транспортного засобу, та документи про право користування та розпорядження транспортними засобами зберігаються у сервісних центрах МВС.

Список документів, які потрібні для перетину кордону своїм автомобілем, знаходиться на сайті головного сервісного центру МВС.

Так, щоб приїхати до Німеччини, знадобляться:

1. Національне посвідчення водія, що містить дату закінчення терміну дії;
2. свідоцтво про реєстрацію ТЗ;
3. розпізнавальний знак України на ТЗ;
4. договір обов’язкового страхування цивільної відповідальності власників ТЗ, що поширюється на територію країн, якою здійснюється поїздка;
5. номерний знак на ТС.

Щоб виїхати за кордон, слід виконати такі вимоги:

• наявність розпізнавального знака України;
• наявність договору обов’язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів;
• зняття з обліку транспортного засобу при виїзді за кордон на місце проживання.

До виїзду за кордон не допускаються автомобілі з індивідуальними номерними знаками або які мають законодавчо встановлену тимчасову заборону на зняття з обліку.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти