Чи є сенс купувати більш дешевший автомобіль на час війни?

У нинішніх умовах багато власників досить дорогих автомобілів задумалися про те, щоб змінити свій транспорт на більш дешевий аналог. Якщо говорити про покупку дешевшого авто, то потрібно враховувати кілька особливостей:

Бренд. Якщо раніше ви їздили виключно на Mercedes, то купити найдешевший автомобіль цієї ж марки на період війни буде не найкращим рішенням.

Поширеність. Якщо вам потрібна машина, яка не обтяжує особливо сімейний бюджет, краще вибирати якусь масову, поширену в країні перебування модель. Для таких простіше знаходити доступні запчастини, шукати якісний та недорогий сервіс.

Ремонт. Іноді в умовах війни доводиться купувати авто не першої свіжості, тому відразу закладайте наперед наскільки реально та дешево ремонтувати та обслуговувати дане авто.

Ціна. Навіть в умовах воєнного часу, не варто брати машину за низом ринку, адже подібні машини можуть виявитися дуже ненадійними (наприклад, китайські, малазійські, іранські).

Техніка. У воєнний час варто відмовитись від роботизованих КПП із двома зчепленнями, пневмопідвіски, малолітражних турбованих двигунів на 200 сил, тощо. Ремонтувати такі агрегати не просто дорожче, а й у деяких регіонах просто відсутні майстри, яким це під силу.

Вид палива. Як правило, тут просто справа смаку, але суто математично шанси заправити бензиновий автомобіль із встановленим “газом” вдвічі більше.

Комплектація. Навіть у відносно простих авто можна знайти всі необхідні опції комфорту у воєнний час. Нехай це буде не клімат-контроль, а лише кондиціонер і не преселективний робот-автомат, а звичайна гідромеханічна АКП.

Джерело auto.bigmir.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти