Які вживані авто в Україні подешевшали, а які подорожчали під час війни?

Фахівці проаналізували динаміку цін на найпопулярніші легкові автомобілі у різних цінових сегментах.

Поділимо вторинний ринок на три вікові групи, а в кожну групу включимо по 5 найпопулярніших моделей. Далі порівняємо середні ціни на кожну модель – на початок 2022 року та на початок травня.

Легкові авто 2000-2008 р.в.

У цьому сегменті кожна з найпопулярніших моделей має свій власний шлях на ринку – синхронних змін не спостерігається. Найбільш спокійна лінія у Ланоса – це пояснюється тим, що модель не імпортується, фактично не конкурує з іншими автомобілями, займаючи проміжне місце між застарілими дешевими ВАЗами і бюджетними іномарками. Тому він просто повільно дешевшає і продовжуватиме це робити, доки останній “Ланос” не буде відправлений на утилізацію.

Легкові авто 2009-2014 р.в.

На відміну від попереднього розділу, тут усі моделі мають зміну середньої ціни, позначену червоним кольором, ще й зі знаком “мінус”. Числа свідчать, що “середняки” (за віком) трохи скинули у ціні, а деякі навіть досить серйозно.

Автомобілі випуску 2015-2021 р.в.

Такі “свіжі” авто найчастіше прибували зі США чи Кореї. Саме тому серед п’яти найпопулярніших авто домінують “американці”, а також Hyundai Sonata. У цій віковій групі більшість моделей подорожчали. Виняток – Ford Focus, який завозять не лише зі США, а й з Європи (також багато “дилерських авто, які були продані в Україні новими). ​​Можливо, саме збільшення автомобілів через “нульове розмитнення” з країн ЄС і спричинило невелике зниження середньої ціни на “Фокус”. Решта автомобілів – подорожчали.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти