Коли водій заплатить штраф за рух на червоний сигнал світлофора

В Україні залежно від ситуації, штраф за проїзд на червоний сигнал світлофора може дуже сильно змінюватись.

У КУпАП передбачені такі штрафи за рух на червоне світло:

• Штраф за проїзд на червоне світло світлофора, згідно зі статтею 122 КУпАП, дорівнює 510 грн.

• Штраф за перехід по пішохідному переходу на червоне світло, згідно зі статтею 127 КУпАП, дорівнює 255 гривням.

• Штраф за проїзд велосипедиста на заборонний сигнал світлофора, згідно зі статтею 127 КУпАП, дорівнює 340 гривням.

• Штраф за рух на червоне світло для велосипедистів та пішоходів, якщо вони перебувають у стані алкогольного сп’яніння, згідно зі статтею 127 КУпАП, становить 680 грн.

• Штраф за рух на червоне світло для велосипедистів та пішоходів, якщо цей маневр призвів до ДТП, згідно зі статтею 127 КУпАП, становить 850 гривень штрафу або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин.

• Штраф за проїзд залізничного переїзду на червоне світло, згідно зі статтею 123, КУпАП дорівнює 850 грн. з вилученням ТЗ чи позбавлення прав на 6-12 міс. з вилученням ТЗ або арешт на 7-10 діб з вилученням ТЗ.

• Штраф за проїзд залізничного переїзду на червоне світло під час перевезення пасажирів, згідно з пунктом статті 123 КУпАП – позбавлення прав на 12-36 міс. з вилученням ТЗ або арешт на 10-15 діб з вилученням ТЗ.

Якщо ми говоримо про жовтий сигнал світлофора, то тут не все так однозначно, як із червоним сигналом. Так, ПДР говорять, що проїзд на жовте світло карається штрафом у розмірі 425 гривень. У той же час, з цього правила є винятки.

Якщо водій почав рух на зелений, який миготить, після чого загорівся жовтий, то він може загальмувати виключно, використовуючи екстрене гальмування на стоп-лінії. Інші дії водія можуть утворити аварійну ситуацію на дорозі.

У випадку, якщо водій був зупинений патрульним і йому намагаються виписати штраф, слід уважно вивчити запис з відеореєстратора і не боятися оперувати правилами дорожнього руху на захист своїх прав.

Джерело auto.bigmir.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти