Водіям розповіли, що можна зробити в автомобілі своїми руками

Автомобільні експерти дали кілька простих та корисних для машини речей, які допоможуть автомобілю служити вам довше і без проблем, йдеться в матеріалі Авто24.

Чистота під капотом

Спробуйте навести лад під капотом: витріть пил, мастило та сліди запотівання. Особливу увагу зверніть на високовольтні дроти, що йдуть до свічок – через забруднення їхню ізоляцію може пробити.

Чистота в салоні

Пластик та тканинні елементи оздоблення інтер’єру можна очистити від пилу та застарілих плям. Зверніть особливу увагу на щілини, кутки та молдинги.

Знадобиться текстильна серветка, стара зубна щітка та миючий засіб – або будь-який побутовий, або спеціальний – для оббивної тканини. На завершення пластик можна наполірувати спеціальним засобом.

Рідини

Коли ви вже знайшли час, щоб відкрити капот, перевірте рівні робочих рідин: оливи у двигуні, охолоджувальної рідини, рідини у гідроприводі гальм та омивачі скла.

Кузов

Не дуже проста, але дуже важлива робота – закриття сколів на кузові. Щоб на місці збитої фарби не виникла корозія, а вона колись виникне навіть на оцинкованому металі, лакофарбове покриття треба відновити. Мікрократер на місці кожного сколу треба ретельно очистити, знежирити та крапнути туди по черзі, з витримкою на висихання, грунт, фарбу та лак. Якщо на дні сколу вже є корозія, її треба вичистити до блиску металу.

ЛКП

Дуже радимо витратити вільний час на воскування кузову. Ця процедура допомагає продовжити життя лакофарбового покриття, але у майстерні коштує чималих грошей. При цьому для її виконання своїми силами крім воскової поліролі потрібно тільки кілька годин часу та м’яка байкова пелюшка.

Змащування

У сучасному авто є з десяток точок змащування, які автовиробник не вважає такими: мовляв, ми все змастили на конвеєрі. Але на не дуже свіжій машині варто відновити запас мастила у замках та завісах дверей, капоту і багажнику, тросах їх відкривання. Не забудьте про дверцята бензобаку і шарніри педалей.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти