Водіям розповіли, як вибрати каністру для палива

В нинішній час каністра для пального в багажнику автомобіля являється невід’ємним атрибутом. Але як правильно її вибрати? Про це і піде мова далі.

Отже, каністри можуть бути двох видів: пластикова та металева.

Як показує практика, металеві каністри викликають більшу довіру у водіїв, оскільки:

• Мають тривалий термін експлуатації;

• Витримують великі навантаження та необережне поводження;

• Невибагливі у використанні.

Попри всі плюси, є значний мінус — маса (2–3 кг), що збільшується, виходячи з міцності конструкції. Так, каністра може бути виготовлена ​​з алюмінію, заліза, нержавіючої сталі. Алюміній легший за інші метали, проте деформації піддається також легше, ніж нержавіюча сталь. Нержавіюча сталь, своєю чергою, витриваліша, але важча.

Важливим моментом є двостороннє забарвлення каністри. Її відсутність чи неякісне виконання призводить до виникнення осередків корозії всередині ємності. Також примітно, що стик двох половинок металевої каністри — одне з найслабших місць. Як правило, стик зварюється і поверх потрібно нанести захисне покриття (герметик). Якщо цього не зробити, каністра довго не прослужить.

Власне, і найлояльніша ціна металевої каністри буде значно високою:

– Каністра металева 20 л — від 2000 грн; – – Каністра металева 5–10 л — від 465 грн.

Сучасні пластикові каністри демонструють нехитрі характеристики, тому багато автомобілістів все ж таки віддають їм свою перевагу.

До переваг такої каністри відносять:

• Легкість ємності (стандартна вага — 1 кг);

• Цінова політика значно нижча, ніж у конкурента — металевої каністри;

• Різноманітність форм та розмірів;

• Під час транспортування пластикова каністра не створює шуму.

З недоліків — пластик поступається за міцністю металу. Наприклад, якщо повна пластикова каністра впаде на гострий камінь, її корпус може розірватися і пальне виллється.

Крім цього пластик не люблять на АЗС. Адже він схильний до накопичення статичної електрики, яка може дати іскру та призвести до пожежі. Металу це не загрожує.

Проте проблему якісних пластикових каністр вже вирішено. Для їхнього виробництва використовується міцний HDPE-пластик, нерідко — антистатичний. Відповідальний виробник проходить сертифікацію та отримує спеціальний знак, що підтверджує безпеку товару — «UN». Якщо відмітка є, то каністру можна наповнювати пальним.

Ціна каністр:

– Каністра пластикова 5–10 л — від 116 грн;
– Каністра пластикова 16–20 л — від 224 грн.

На що ще звернути увагу

Об’єм каністри

Усі каністри діляться умовно на каністри об’ємом близько 20 літрів та об’ємом 5–10 літрів. Каністри в першому випадку зручно використовувати для тривалого зберігання пального. А ось невеликий літраж підійде як додатковий запас у багажнику автомобіля.

Форма

Крім звичних високих вертикальних каністр, зустрічаються плоскі каністри з горизонтальною орієнтацією. Вони вважаються більш стійкими для перевезення у легковому авто.

Клапан

Ще одна деталь — захисний клапан на верхівці корпусу. Він потрібен для стравлювання паливної пари після тривалого зберігання пального влітку. Також клапан полегшить процес заправки. Якщо його викрутити, вийде отвір, через який підсмоктуватиметься повітря всередину каністри, поки пальне виливається з основної горловини. Потік пального буде плавним, без ривків.

Як правило, такий клапан передбачений у конструкції металевих каністр, а от у пластикових його немає. Але пластикові моделі мають гнучкий шланг у комплекті. А для металевої каністри додатково доведеться купити лійку.

Джерело hotline.finance
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти