Водіям розповіли, як уникнути поломки автомобіля

Сучасний автомобіль – це дуже складний механізм, який вимагає регулярного обслуговування. Тому експерти розповіли, як уникнути поломки транспортного засобу.

Деталі

Варто звернути увагу на “сигнали”, які подає ваш автомобіль. Їхнє ігнорування загрожує поломкою та дорогим ремонтом.

Своєчасно проводьте обслуговування

Усі деталі автомобіля з часом зношуються. Маленька проблема потім стає великою. Важливо своєчасно обслуговувати автомобіль. Посібник з експлуатації ТЗ підкаже вам, коли слід замінити різні типи рідин, включаючи моторне мастило.

Також варто вчасно змінювати шини та проводити техобслуговування автомобіля. Не заощаджуйте на дешевих автосервісах, а віддавайте перевагу тільки перевіреним фахівцям.

Слідкуйте за протектором шин

Шини з часом зношуються, як і решта елементів автомобіля. Тому регулярно перевіряйте протектор, щоб переконатися, що він не зношений.

Перевірити протектор можна досить легко. Для цього візьміть монету та вставте її вертикально в одну з канавок шини. Якщо золота зона повністю прихована, це означає, що шина все ще у хорошому стані.

Заміна мастила

Як мінімум раз на два місяці потрібно перевіряти рівень та стан моторного мастила. Бажано робити це перед далекою поїздкою та кожні 2000 км.

Гальма

Гальма є складним елементом автомобіля, який складається з багатьох частин. Якщо ваші гальма пищать, це, мабуть, пов’язано з роторами. Якщо ви відчуваєте запах пластику або гару, це може бути пов’язано з сильним зношуванням підшипників. Тому регулярно стежте за їхнім станом.

Джерело meta.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти