Водіям розповіли, що в автомобілі може зламатися першим через перегрівання у спеку

При високих літніх температурах варто регулярно перевіряти кілька найважливіших елементів внутрішньої “начинки” машини, тому що вони дуже схильні до впливу спеки.

Усього найбільш чутливих до літніх температур важливих “запчастин” вісім.

Мотор. Якщо мотор перегрівається, можливо, є проблеми в системі його охолодження. Перевірте, чи все гаразд і за потреби зверніться до майстра.

Електровентилятор для обдуву радіатора. Якщо у вашій машині не відчувається підвищення температури під час руху, але в тій же пробці це стає проблемою, ймовірно, проблема саме у вентиляторі.

Термостат. Цей елемент “нутрощів” авто часом може клинити в закритому положенні. Якщо це станеться, то вже за чверть години авто почне перегріватися.

Патрубок. Він цілком здатний через перегрівання луснути. Слідкуйте за рівнем охолоджуючої рідини, щоб він не опускався нижче за норму.

Радіатор. Прочищайте радіатор від пуху та інших “брудних” деталей частіше. Інакше його перегрів вам гарантовано.

Водяний насос. Зверніть увагу на те, з чого виготовлено крильчатку “помпи”. Якщо вона пластикова, але працює на сталевому валі, незабаром може зноситися.

Двигун. Нерідко пробій прокладки на головці блоку циліндрів або тріщина на головці можуть проявлятися як перегрівання автомобіля (або як його наслідок).

Гальма. Майте на увазі, що гальма мають властивість “підгоряти” — особливо якщо ви часто і активно їх використовуєте. Зрозуміло, під впливом високих температур їх “зношування” відбувається ще швидше.

Джерело telegraf.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти