Про яку небезпеку для мотора в спеку не знають багато водіїв

Як відомо, двигун – це найдорожчий агрегат в автомобілі. Тому йому потрібно приділяти увагу не лише взимку, за важких умов експлуатації, а й улітку, коли, здавалося б, гарний час для автомобілів.

Напевно, кожен водій знає, що влітку найчастіше проблеми із двигуном виникають через перегрівання. Перегрів відбувається через проблему з системою охолодження або через те, що двигун виробляє більше тепла, ніж потрібно.

Крім того, влітку двигун може залишитися без оливи. Також швидко зношує двигун занадто велике навантаження, якщо, наприклад, влітку возити причіп на дачу.

Ще одна небезпека – поїздка запиленими дорогами. Про неї чомусь мало говорять. Але не так вже й рідко буває, що через занадто сильне забруднення повітряного фільтра двигуна проривається штора, що фільтрує. Через це бруд потрапляє у силовий агрегат, що може призвести до його капремонту.

Тому якщо ви знаєте, що на вас попереду чекають пильні дороги, то не забудьте взяти з собою запасний фільтр. Також потрібно перевірити впускний тракт, щоб його не було розгерметизовано.

Джерело auto.today.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти