Автомобіль не їде через проблему з подачею пального: як відремонтувати бензосос у дорозі

Коли бензиновий двигун зупиняється у дорозі, причини треба шукати по двох напрямках: системі запалювання чи паливній системі. Причому найбільш ймовірна провина саме запалювання: електрика з електронікою зазвичай є найслабкішою ланкою. Але і бензонасос зі своєю периферією може принести сюрприз, особливо, якщо машина вже не молода, повідомляють в Авто24.

Отже, ви перевірили запалювання і переконалися, що іскра на свічках є. Значить, причину відмови двигуна треба шукати у пальному. Якщо мотор не заводиться і не працює взагалі ніяк, значить найвірогідніша причина – страйк бензонасосу або проблеми з паливопроводом від баку до двигуна.

Відремонтувати електробензонасос інжекторної машини не так просто. Іноді хоча б тому, що його пластиковий корпус не завжди є розбірним. Але розглянемо можливі причини відмови по черзі.

Перегорів запобіжник. Почути, чи включається моторчик бензонасоса, можна у перші секунди після увімкнення запалення – ще до увімкнення стартера. Якщо легкого гудіння немає, значить, перш за все треба перевірити, чи не перегорів запобіжник. Визначайте, який саме вам потрібен, за схемою на кришці блоку запобіжників.

Проблеми з проводкою або реле. Проводка може перетертися або засмучувати власника поганим контактом у роз’ємах. На старих машинах може відмовити реле, які власне вмикає помпа. Знайти його можна в блоці запобіжників, але навряд чи у вас буде з собою запасне. Іноді буває доцільніше не розбиратися у польових умовах з проблемами проводки, а провести напряму проводи, наприклад, від розетки підкурювача. Згодиться будь-який ізольований шнур, наприклад, від першого-ліпшого побутового електроприладу на 220 В. Головне тут – розібратися, на які саме клемі на кришці помпи подавати “плюс” і “мінус”. Підкажемо, що крім живлення помпи тут зазвичай є ще два проводи – покажчика рівня палива та лампочки резерву. “Мінус” легко впізнати по тому, що він десь поряд підключається до “маси” кузову.

Забився сітчастий фільтр у “стакані” помпи. Його доведеться прочищувати. Майте на увазі, бруд часто непомітний для неозброєного ока. Найскладніше тут – дістатися до помпи, яка зазвичай закріплена вгорі паливного бака.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти